22.10.10

Camaleó del Iemen

Us presento el meu camaleó: l'Enciam. És un camaleó del Iemen o Velat (Chamaleon calyptratus). Exemplar mascle prostrat a la meva mirada i a la càmera, sap qui mana i qui li dona de menjar. En realitat és una espècie de rèptil agressiva, però el anar tocant-lo tan sovint ha fet d'aquest exemplar un ésser molt agradable i sentimental. Sentimental, perquè de fet, canvia a tonalitats més vives o més apagades segons si se li dona de menjar, si li mostres una femella o si té fred, entre d'altres.

Animals curiosos amb ulls independents, mans i peus en forma de manyoples, cua prènsil, llengua utilitzada com a projectil per atrapar les desafortunades preses i cap allargat. Té les oïdes pràcticament atrofiades, però d'altra banda té molt desenvolupada la vista i el tacte. Els seus fràgils moviments o l'exhibició de colors i postures quant se li presenta un altre exemplar de camaleó al davant, són francament impressionants.


7 comentaris:

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Molt bona la foto, però és una animal fastigós. A més menja grills, més fastigossos encara. No podries continuar possant fotografies de flors i paissatges (o de bolets?)? A mi m'agraden més, però tu ets l'amo del blog...

Javi Caireta Serra ha dit...

encara recordo quan aquest mateix camaleó era de dos centímetres i mig. En quan a la naturalesa: xulo i amb uns colors ''flipants''. Parlant d'esports: l'Özil!!!!!

albertpenella ha dit...

Sou els pitjors!

Frank Bayer ha dit...

Quin fàstic de bitxo, perdona... però és el que penso!!!jeje!!

Joan ha dit...

Ni punyetero cas... quin bitxo més maco... i t'ho diu un camaleó que no té dubtes, eh? que consti...

albertpenella ha dit...

Joan, és falta de sensibilitat, no tothom la té tan ben educada.

Javier Caireta Serra ha dit...

fa temps que no poses nous posts... t'espero els animals...

Publica un comentari a l'entrada

 
2009 Cap al tros. Tots els drets reservats
Aquest és un bloc de l'Albert Penella