25.7.11

Isards

Després de molt temps, torno ha editar un post amb alguna de les fotos que faig.

Ahir vam fer l'Olla de Núria, és a dir, una volta pels pics del voltant del Santuari de Núria... molt bonic però esgotador. Pujant i baixant ens vam trobar molts grups d'isards (Rupricapra pyrenaica) que la majoria s'allunaven fent saltirons en pic ens veiem.

És un tipus de cabra esvelta de pelatge majoritàriament tons marrons tirant a groguencs, amb banyes curtes i persistents amb la punta en forma de ganxo. Aquest mamífers de la família dels bòvids d'uns 50kg a Catalunya es troba als Pirineus, a partir del 500m. Poc amigable i espantadís; un ens va intentar plantar cara al apropar-nos a 30 metres de distància, però al cap de dos segons va fugir esvalotat.


2 comentaris:

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Menys mal que tornes a publicar!!!! Ja estava del camaleó del Iemen una mica fins els nassos. M'agrada més aquest bitxo amb banyes. Espero que segueixis publicant des de la Ciutat Eterna.

albertpenella ha dit...

Ei, Ferran! Ara, em sembla que l'isard només menja rovellons, ceps i ous de reig... Des de Roma, si faig fotos publicaré, sinó... només comentaré les teves entrades.
ens veiem,

Publica un comentari a l'entrada

 
2009 Cap al tros. Tots els drets reservats
Aquest és un bloc de l'Albert Penella