8.4.09

Calçotada

El calçot és un vegetal típic de les nostres terres, sobretot de la zona de Tarragona. Aquesta ceba allargada (Allium cepa) d’uns 25 cm. de longitud, s’aconsegueix d’apilonar (calçar) terra sobre el brots de ceba, per tal d’aconseguir que la part blanca adquireixi aquesta llargada. Es sol plantar els bulbs cap a la tardor i es recullen i consumeix en els mesos de febrer i març.

A través del calçots i la salsa romesco que l’acompanya i dona la major part del sabor a la ceba, sorgeix la calçotada com una festa on es mengen, un cop aquests han estat cremats a foc viu (no amb la brasa). En acabat i abans de ser empassats, es guarden embolcallats amb paper de diari, per a que s’acabin de coure i mantinguin l’escalfor. També es sol condimentar amb un segon plat de botifarres o altra carn feta a la brasa amb el seus respectius gots de vi.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
2009 Cap al tros. Tots els drets reservats
Aquest és un bloc de l'Albert Penella